Solliciteren

De voordelen van detachering

Stel dat je via een vacaturewebsite hebt gereageerd op een functie. Vaak gaat dit via een detacheerder. Dit zijn de mensen die jou persoonlijk benaderen, bijvoorbeeld via Linkedin. Zij detacheren jou vervolgens bij een van hun opdrachtgevers.

Maar hoe werkt dit precies, gedetacheerd worden bij een andere werkgever dan de detacheerder? Is dat te vergelijken met uitzenden? Wie is dan jouw werkgever? Detachering is veel voordeliger dan veel mensen denken. In deze blog worden vijf verrassende voordelen toegelicht. 

1. Een stuk meer zekerheid

Als je gedetacheerd wordt, dan is het detacheringsbureau jouw werkgever; van hen krijg je een contract en wordt je elke maand je salaris betaald. De detacheerder leent jou vervolgens uit aan een opdrachtgever. Het contract heeft vaak de duur van het project waarmee je aan de slag gaat, waarbij je ook een opzegtermijn hebt. Je kunt dus als gedetacheerde niet zomaar ontslagen worden. Een contract voor onbepaalde tijd behoort trouwens ook tot de mogelijkheden; hierdoor heb je als gedetacheerde vrijwel dezelfde zekerheden als bij een vaste baan.

2. Flexibiliteit in het werk

Via detacheringsbureau krijg je de kans om bij veel verschillende bedrijven binnen te kijken en ervaring op te doen. Omdat je op deze manier automatisch met veel verschillende bedrijfsculturen te maken krijgt, leer je al snel om je flexibel op te stellen. En doordat je met veel verschillende professionals in aanraking komt, bouw je bovendien razendsnel een netwerk op. Handig voor in de toekomst! 

3. Kijk naar meerdere mogelijkheden binnen jouw vakgebied. 

Ook in een vaste baan kun je de regie over je carrière pakken en besluiten om het over een andere boeg te gooien. Maar wanneer je als gedetacheerde werkt, gaat dit vaak nét wat makkelijker. Als je dan namelijk graag ervaring wilt opdoen in een andere branche of een bepaalde cursus wilt volgen, is dit meestal geen probleem. Je kunt natuurlijk niet ineens switchen van Communicatiespecialist naar Maintenance Engineer, maar je kunt bijvoorbeeld wel kijken wat voor jouw vakgebied de mogelijkheden binnen een andere sector zijn. Vaak bieden detacheerders behalve diverse opleidingsmogelijkheden tevens een ruim opleidingsbudget aan. Er is dus vaak meer mogelijk dan je denkt!

4. De regie over je eigen carrière

Of je nu net van school komt en nog niet helemaal weet welke baan het beste bij je past, of je begeeft je na een aantal jaren in dienst voor het eerst weer eens op de arbeidsmarkt: detachering kan uitkomst bieden. Samen met de consultant stippel jij je carrière uit. Hij of zij is goed op de hoogte van wat er speelt op de arbeidsmarkt en stelt samen met jou een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Persoonlijke begeleiding heeft bij Eye4C altijd een hoge prioriteit. Wij vinden het heel belangrijk dat onze specialisten hun plek op de arbeidsmarkt vinden en dat zij zich kunnen ontwikkelen. En wil je toch liever een andere kant op met jouw carrière? Dan bekijken we gewoon opnieuw wat het beste bij jou past. Jouw loopbaan staat altijd voorop; wel zo prettig voor jou én voor onze opdrachtgevers.

5. Het netwerk van de detacheerder

Dankzij een groot netwerk en goede relaties kan een detacheringsbureau voor jou deuren openen bij de meest uiteenlopende organisaties. Bedrijven waar jij zelf nooit aan had gedacht, of waarvan je nooit had verwacht er daadwerkelijk aan de slag te kunnen. Bij sommige grote internationale bedrijven is het vaak lastig om er op eigen houtje binnen te komen.

icon
Contact met ons?
Bel: +31(0) 20 636 2001